2011. január 24., hétfő

Takarítás és piac

Amíg a társaság másik fele istentiszteleten volt, mi többiek kitakarítottuk a házat és fertőtlenítettünk mindent, mint igazi európaiak, hátha ez majd elriasztja a csótányokat.  Mivel itt nincs olyan felmosó, mint otthon, a földön térdelve mostunk fel mindenhol, mint Isaura:) Végül pedig átrendeztük a bútorokat és végre elpakoltuk a mindenhol szétpakolt dobozokat, úgyhogy most már csillog villog a lakókörnyezetünk.

A csótányokat nem hatotta meg a fertőtlenítés, már következő éjjel jöttek a hálószobába bosszút állni. Emellett külön öröm volt, hogy a szakadó eső miatt beázott a szobánk és az én matracom, úgyhogy aznap homeless voltam. :(

Vasárnap mi főztünk, ezért ellátogattunk a legközelebbi piacra. Mivel előző  éjjel esett, iszonyatos sár volt, na meg büdös, mi meg persze papucsban mentünk, ahogy kell. France a piacon már hagyta a lányokat érvényesülni, lehetett alkudozni meg válogatni a standok között. Meglepő módon már egy hét itt tartózkodás után is találkoztunk ismerősökkel vásárlás közben, végre megismertük például Doktor Annie-t, aki a háziorvosunk lesz. Itt is mindenki minket figyelt persze, főleg Zita haja volt a csodálat tárgya:)  Itt ugyanis szinte minden nőnek rövid haja van, amit vagy befonnak, vagy parókával takarnak el. Illetve a póthajnak is óriási a népszerűsége. Mellesleg Zitát fehér bőre és sötét haja miatt állandóan kínainak vagy japánnak nézik, úgy látszik itt nem olyan könnyű megkülönböztetni az európaiakat az ázsiaiaktól. :)

Szandra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése