2011. május 31., kedd

Árvák bemutatkozása


Árváink csapatban
Ibolya

Szeretnék mesélni egy keveset a gyermekeinkről. Bemutatkoznak tehát az árvák, akik egyik oldalról persze csak ugyanolyan gyerkőcök, mint bármelyik korukbeli ifjonc. Ha ettől eltekintünk, akkor viszont tizenegy emberpalánta színes világának összevisszasága és rendje bukkan elő.
Ami az életkorukat illeti, hat évestől tizenkettőig szóródik, szerintem egyébként kisebb csoportok is képezhetőek. A lányok közt például igen nehéz felfedezni az eltérést. Megvallom, szinte csak a pubertáskor külső jegyei azok, amelyek osztályozhatják őket, ketten járnak kicsit a többiek előtt. A legfiatalabb és a legidősebb gyerek egyaránt fiú, mindketten a testvérükkel együtt élnek itt. Mellesleg a „tornasorban” két „kicsit” látunk, valamint egy szép szál legényt, egy karcsú és egy zömök alkatút. Ami az egészségi állapotukat illeti, az egyik fiunk és egy lánykánk bizony sokszor és sokféle okból szenvedte el a kórház vendégszeretetét ezideig. Csak remélni tudjuk, hogy erőfeszítéseink nem vésznek kárba, és a rendszeres, vitamindúsabb étkezés érezteti majd hatását náluk is. Csakúgy, mint azt, hogy biztonságban maradhatnak az alapítvány védelme alatt…
Irsile ( Orsolya)
Lássuk hát egyenként is, ki kicsoda? Az ABC-ben nem az elején kell kezdeni a névsort, hiszen Irsile neve áll az élen. 
Ő egy talányosabb kislány, csendes, hátrahúzódó, ugyanakkor ritkán látható konfliktushelyzetben is, nyilván ügyesen egyensúlyozhat a kisebb klikkek között. Nagyon kedves arca van, a többiekhez hasonlóan rövidke a haja, egészében bájosnak találom őt.

Isaac
A következő egy olyan testvérpár, akik könnyen belopják magukat az emberek szívébe, nem különben az enyémbe, egyébként mindketten szép bibliai neveket kaptak. Isaac első vonása a vigyora! Amikor meglát minket, fülig szalad a szája, hihetetlenül vidám emberke! Sokat élcelődik is, ha úgy hozza a sor. Intelligenciában magasan az elsők között van: magyarul sok-sok szót tud már, és őt bízta meg Erika a vérnyomásmérés bizalmi feladatával is. Különben rendkívül kommunikatív, annyit együttvéve sem beszélnek a többiek, mint ő. Odavan a filmekért, határozott véleményt is alkot, ha esetleg túl „lányosnak” találná azokat.


Israel
Kisöccse, Israel a Legkisebb, ez egyben a pozíciója is. A napokban váltja a fogait, elöl kettő is hiányzik neki. Kicsit szégyellős, halk szavú, de sokak kedvence. A csiklandozást kifejezetten élvezi, és Erikáért osztatlanul lelkesedik. Bátyjával együtt Michael Jackson mintájára tehetségesen táncolnak.
Az L betűs lányok jobban nem is különbözhetnének. 







Lispie
Landu (Lilla)
Lispie vagányul harsány, közvetlen típus, az énekhangja kivételes. Nevetős, ahogy a csitrik általában. Ő viszont Zita „ma copine”-ja, azaz barátnője. Nyelvünket ő is ügyesen tanulja, és a kiejtése elsőrangú. Eközben Landu, egészen egyedi, picit komolykás arcával, bizalom teli megfigyelő tekintetével és igazán csendes modorával a kedvenc kislányom. Számára tökéletes pályát tudnék ajánlani, mivel soha nem fárad bele a fényképezésbe. Egy esetleges árvák készítette fotókiállítás első számú szerzője lenne. Emellett kiváló háziasszony tanonc, tűzrakásra például nálunk is vállalkozott, múlt vasárnapi legutóbbi látogatásukkor, sikerrel.
Majolie
Barátnője, Majolie [„Szépségem”] nevében hordja jellegzetességét, szabályos arca, alakja egy kis modellé, ráadásul a legokosabb lányunk! Fotózáskor a gép mindkét oldalán megállja helyét. Ragaszkodó, kissé szégyellős. A jelenleg divatos ugrálós gyerekjátéknak is koronázatlan királynője.
Naomie
Következik Nahomie, aki rendkívül határozott véleménnyel bír a dolgokról, bármiről megmondja, hogyan illik végezni. Jó háziasszony válik belőle, annak idején. Nemrég egy nagyon szép afrikai mintájú ruha örömteli tulajdonosa is lett.
Nzuzi, akit Denzunak is szólítanak a „törzsfőnök” Péterék szavaival élve. Valóban tekintélyes fiatalember a csapatban, azonban megfigyeltem, milyen aranyos kiskölyök ettől még. Könnyű megnevettetni, és a mosolya nagyon széles. Lelkesedik a zenehallgatásért.
Denzu és Rigean
Poba avagy Juscard nagyon segítőkész tud lenni, a magyar is csak úgy repül a fülébe, fejébe. Játékokban nehezen talál legyőzőre, bármibe hamar beletanul, és nyerni tud; viszont a sport öröméért is szívesen játszik, gyakran tollasozunk vele. A természete sajnos kicsit nehéz, könnyen megbántódik, és a megbocsátásra még tanítani kell. Ilyenkor jellegzetes nézést produkál.
Rigean csendes, sokat betegeskedett és tragikus múltja van. Előnyös külsejű szuahéli fiú. Erősen vonzódik a műszaki dolgok iránt, egyszer ügyes mérnök válhatna belőle. Több kütyüje van, zenelejátszó és más apró elektronikus szerkentyűk. Magyarból továbbképzést is kért, nagyon okos. Mégis a kisugárzása az oka annak, hogy mindannyiunkhoz közel áll.
Poba Juscard
Sarah külön utakon jár általában, karakteres arcú, kedves és vidám. Énekelni nagyon szeret, bár fejleszteni lehet még zeneileg. Bár kislányos néha, ha akar valamit, megtanulta erősen érvényesíteni az érdekeit.
 Mindenképpen érdekes és izgalmas felfedezés naponta újabb vonásokat keresgélni egy ilyen mozgalmas kis népség között!

Irta: Ibolya

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése